Living Table

Beeld |Tekst |Tekeningen |Data |Film |KaartDe Living Table is het antwoord op het verlangen de sociale balans binnenshuis terug te brengen door de mogelijkheid te bieden verschillende, normaliter gescheiden, activiteiten op een centraal punt uit te oefenen. De Living Table is zowel een tafel als keuken waaraan geleefd kan worden en men tegelijkertijd kan eten, werken, koken, huiswerk maken en internetten terwijl onderling contact niet verloren gaat.

Deze multifunctionaliteit wordt mogelijk gemaakt door de vorm en indeling van het tafelblad. In het 3,30 meter lange blad, dat in verschillende materialen uitgevoerd kan worden, zitten functieondersteunende elementen verwerkt die weggewerkt kunnen worden zodat één groot tafeloppervlak ontstaat. Het aanrechtgedeelte op de tafel bevat twee spoelbakken waarvan één met mengkraan, een inductiekookplaat en een afzetplek voor hete pannen. Door een verschillend vloerniveau kan men aan het aanrechtgedeelte staan terwijl men verderop aan de tafel op een stoel kan zitten.

Als toevoeging kan er een ‘back kitchen’ met keukenapparatuur in een wandkast geplaatst worden. De keuken, die zich volgens de traditionele woningplattegrond voorheen in een aparte ruimte bevond, wordt hierdoor overbodig waarmee er een extra facilitaire ruimte ontstaat.

Living Table weet op een simpele maar doeltreffende wijze essentiële huiselijke activiteiten te centraliseren en het biedt daarmee een alternatief voor de traditionele woonindeling. Het brengt de bewoners op een ongedwongen manier in contact met elkaar, wat het woonplezier vergroot.
Locatie: in diverse woningen ingepast
Opdrachtgever: eigen initiatief / particulier
Ontwerp: Ssse | OvO associates architects, Amsterdam
Productontwikkeling: Gilbert Koskamp, Anton Smeulders
Producent: Smeulders Interieurgroep, Nuenen
Afmeting: 1100 x 3300 mm
Reactiemogelijkheid gesloten