Houten Tuinkamer

Een houten tuinkamer in hartje Amsterdam.

Beeld |Tekst |Data |Tekeningen |Kaart


This is some text!
Een compleet houten tuin, en toch ook groen. Want deze houten tuinkamer wordt omringd door de kruinen van diverse oude bomen. En alle houten onderdelen zijn van duurzaam geproduceerd Massaranduba-hout.
De houten tuinkamer is een dakterras op drie meter boven straatniveau. Ssse|OvO ontwierp eerder al een soortgelijk dakterras voor dezelfde mensen, maar dan een aantal huizen verderop. Het gezin met drie jonge knullen wilde graag een onderhoudsvriendelijk terras met een warme uitstraling en volop speelruimte voor de kinderen.


De houten vloer van de keuken loopt naadloos over in het eerste verhoogde terras. Door de herindeling van de gevel in drie grote openslaande deuren wordt buiten naar binnen gehaald en vice versa. Een grote smalle plantenbak zorgt voor het groen op dit verhoogde terras zoals de grote klimroos langs de gevel. Her en der zijn nog potten met bloeiende planten gezet.
Op het circa 90cm lager gelegen deel hebben de kinderen zelfs een konijnenhok. Dit terras is zoveel mogelijk open gehouden zodat de kinderen naar hartenlust kunnen rennen en spelen.
De houten tuinkamer herbergt nog een aantal verrassingen: onder het verhoogde terras bevinden zich twee houten containers op wielen, ideaal om speelgoed en dergelijke in op te bergen. Ook de lange zitbank tegen de schutting bij het huis bevat een bergruimte: de zitting kan worden opengeklapt en er worden potten en plantbenodigdheden in gestald. Aan het uiteinde van de bank bevindt zich een kraan, zodat water ook buiten binnen handbereik is.


Locatie: dakterras Kerkstraat, Amsterdam
Opdrachtgever: Particulier
Ontwerp: Ssse | OvO associates architects, Amsterdam
Ontwerpteam: Pierre Jennen
Aannemer: MCR Bouw, Amsterdam
Oppervlak: 40 m2
Realisatie: start ontwerp 2007, oplevering 2007

Reactiemogelijkheid gesloten