Inside Design Amsterdam 2007

Beeld |Tekst |Tekeningen |Film |Kaart


Het Westergasterrein in Amsterdam: het is in 2007 de centrale locatie van ELLE Wonen’s designevenemnt. Ssse|OvO ontwierp een aantal modelhuizen – maquettes op ware grote – die elk hun eigen functie hebben. In die huizen, en er omheen, valt van alles te zien en te doen: van een verticale tuin tot nieuwe designmeubels, van boerenmarkt tot special editions van bekende ontwerpers. Er zijn lezingen over design, fooddesign, groen koken en nog veel meer, er is elke dag interieradvies, er zijn special editions van ontwerpers als Jurgen Bey en Studio Job, de Rabobank toont van alles over duurzaam wonen en bouwen.

Ssse|OvO heeft de vier expositieruimten in de Westergasfabriek ontworpen en ingericht. Deze omvatten het Modelhuis(L) , het Greenhouse(M), het Buitenhuis(S) en het Designwarenhuis(XS).

L Modelhuis: Volledig op schaal, twee verdiepingen hoog en een totaaloppervlak van 400m2. Het Modelhuis toont de bezoeker inspirerende en toonaangevende meubelmerken. (zie ook Woon_Atelierhuis Bouwpakket)

M Greenhouse: Het groene hart van Inside Design Amsterdam: Het Greenhouse biedt 100m2 aan inspiratie en innovatie op het gebied van green design.

S Buitenhuis: Een verzameling bijzondere buiten-items voor in en om het buitenhuis.

XS Designwarenhuis: Met 350m2 aan designaccessoires, klein meubilair van jonge en gevestigde ontwerpers, interier- en kleuradvies, boeken, gadgets, trends en food is het Designwarenhuis een walhalla voor de designshopper.Reactiemogelijkheid gesloten